Telefon: +36 72/222 511, +36 30/270 78 19 E-mail: info@kontraszt.hu Nyitva tartás: H-P, 8.00-16.30

E-könyv készítés

Egy új, a nyomdaipart alapjaiban megváltoztató technológia, az e-könyv (e-book) térhódításának lehetünk tanúi napjainkban. Bár a nyomtatott könyv nem fog eltűnni, egyes szegmensekben az e-könyv fogja a piacot meghatározni. Ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek igényes e-könyveket állítsunk elő.

Az e-könyv olyan dokumentumtípus, amely nem kerül nyomtatásra, hanem valamilyen elektronikus eszközön (monitor, könyvolvasó, mobiltelefon stb.) történik a megjelenítése.

Elkészítése hasonló a nyomtatott könyv előállításához, de a technológia miatt lehetőség van külső és belső hivatkozások elhelyezésére, multimédiás tartalmak beágyazására is. Jelenleg két elterjedt irányvonal létezik az e-könyvek között (de a technológia rohamos fejlődésével új és új lehetőségek jelennek meg):

Fix tördelésű PDF e-könyvek: Itt a „hagyományos” tördelés mellé illesztünk be hivatkozásokat, multimédia-elemeket. A végeredmény hasonlít a hagyományos könyvre, kis pluszokkal.

Rugalmasan tördelt e-könyvek: Idetartoznak a manapság elterjedt epub, mobi, prc kiterjesztésű e-könyvek. Itt a tartalom a könyvolvasók paramétereihez (szélesség, magasság, álló, fekvő) alkalmazkodik. Mivel itt az oldalak átméretezhetősége a cél, nincs sok értelme pl. a fattyúsorok kiküszöbölésének a tördelés folyamán. Ügyfeleink elsősorban akkor választják ezt a verziót, amikor csak e-könyvként kívánják megjelentetni kiadványukat.